Om oss

Det var en gång...

Ja så började det faktiskt. Ewa och jag tog en helt vanlig semesterresa till Parga i Grekland 2007, vad vi inte visste då var att denna resa skulle radikalt förändra våra liv. och väl där vi föll genast för allt det vackra olivträden, människorna, atmosfären allt! när vi åkte hem efter den veckan hade vi hyrt en lägehet på ett år. På våren 2008 packade vi bilen och körde till Grekland och Parga. Vi åkte färja mellan Venedig och Igomenitza en stad i norra Grekland bara c:a 7 mil från Parga. Färjeterminalen ligger lägst in i den viken som Venedig ligger vid, färjan gick kl. 19 på kvällen, bara den upplevelsen att se detta Vackra Venedig panorama förbi på bästa balkongplats var oslagbart, alla små gondoler, kyrkor, torg, Sankt Markusplatsen, små kanaler där båtar far in och ut, allt belyst i den nedgående solen.

Under första tiden i Parga funderade vi på om vi kunde ha någon form av fotoutställning, vi hörde oss för, vi kom i kontakt med ett litet cafè på slottet i Parga. En högt belägen slottsruin där man med hjälp av Italienare fått möjlighet att renovera en byggnad som inrymde cafet och en tomt rum! Vi gick till borgmästaren, en typisk Grekisk herre stor och fryntlig ständigt rökande och frågande om vi fick ha fotoutställning i denna byggnad. Efter endel Grekisk byråkrati så fick vi tillslut vårt tillstånd att ha utställning i 3 veckor! dessa 3 veckor blev 3 månader. Jag hade ett 30-tal fotografier uppsatta dels från Sveriger dels fotografier tagna i Parga. Vi skickade våra digitala filer till Crimson i Stockholm för framkallning och 10-12 dagar senare kom bilderna via Athen. Vi köpte våra ramar på Ikea i Tesaloniki 40 mil från Parga. Ewa stickade vantar till turisterna från hela Europa och sålde dem i 30 graders värme. Arbetstiderna var lite udda, vi öppnade vid 10-tiden, jag jobbade med bilder hemma på fm. i vår lilla 40 km stora lägenhet i markplan men med terass, Ewa öppnar utställningen jag ansluter vid lunch, vi har öppet till 14-tiden, hem för siesta co lunch, öppnar igen vid 16-tiden, har öppet till 01.30 eller längre beroende på om cafet intill hade gäster. Vi hade en liten rörelse! i Grekland som vi kunde leva på vissa dagar, när vi sålt någon bild eller några vantar, och då gick vi på restaurang eller bara åt något gott hemma.

När vi åkte hem i slutet av oktober 2008 var vi fast beslutna att fortsätta med någon form av rörelse i Sverige och I Varberg.

Idag mer än 10 år senare lever vi och arbetar på vår lilla gård och med vår hanverksbutik konst och garn, och visst har har livet i Grekland det där halvåret präglat oss, och jag tror att både jag och Ewa tänker ofta tillbaka på den frihet vi hade under detta halvår, visst vardagen fanns där men ett annorlunda liv, ett "litet" liv. Man besöker bagaren och köper bröd, slaktaren och köper  kött, grönsaker köper man hos grönsakshandlaren som hela tiden skäller på sin dotter som bara sitter med sin telefon. Det är väl det som ger livet sin särprägel ganska långt irfån stadspulsen- 

Nu har vi berättat lite om oss och hur det kom sig att vi driver vår lilla verksamhet, vill du veta mer är du välkommen att fråga bara så berättar vi gärna mer...