Nyinkommit

Isager en ny leverantör för mig med fantastiskt fina lyxiga garner i olika kvaliteter.

Måste verkligen ses, det finns Mohair, Tvinni, Spinni , Highland, Alpakka1, Alpakka 2, bouclegarn, Tweed, Jensen yarn och mycket annat. 

Knitting for olives

Högsta kvalitet och spårbart - det är lyx! Hos mig hittar du deras lyxiga spårbara garner i kvaliteter som:

Merinoull, Softsilkmohair,Heavy merino, Cashmere och Pure silk som passar till deras egna modeller och till många av Petiteknits modeller.

Sandnes Garn

 Sunday: Ett mjukt och härligt garn i 100% merinoull, framtaget i samarbete med design Petite Knit. Passar utmärkt att blanda med Tynn Silk Mohair eller Silk Mohair

Tynn Silkmohair Mjukt, tunnt och lyxigt mohairgarn från Sandnes garn i hög kvalité med en blandning av kid mohair, silke och ull.

BLENDA Gotland 50/50 från Yarnwick är gjort av Gotlandsull och merino, med
50% av varje. Det är ett alldeles ljuvligt, mjukt garn i fingering om
200 meter på 50 gram med 25 m på sticka 3,0 mm. Det är OEKO-TEX standard
100 certifierat och mulesingfritt. Ullen kommer än så länge från Europa, absolut mulesing fritt, men målet är att vi ska samla ihop ull i Sverige och det jobbar vi på hela tiden. Vi samarbetar med några gårdar och samlar ull från dem.

YARNWICK VEGA LAVENDER

Yarnwick Vega Lavender är ett vegetabiliskt garn gjort av 100% fibrer från lavendel. Det är i tjockleken light fingering med 400 meter på 100 gram och passar för stickor 2,5 – 3,0 mm. Garnet som har en hög lyster och elegans är mjukt och lent.

Kalinka

Karin Öberg tagit fram ett lingarn med en fantastisk lyster. Det är ett 4-trådigt garn av 100% lin spunnet & producerat av Holma i Hälsingland. Kalinka-garnets lin har sitt ursprung i Belgien och Frankrike. Det är spunnet så det fungerar perfekt både i maskin och för handstickning.

Snygga stickade linplagg får ett unikt fall och håller i många år. Karin Öbergs snygga mönster ingår vid köp av garn.

Garnfakta: 320m/100g, stickfasthet ca 27m/10cm på stickor 2,5 mm, ca 24m/10cm på stickor 3 mm,  tvättas i 30 grader.

Järbo:  Svenk ull och 2-trådig ull finns. Llama Silk från Järbo har baby lama-ullen blandats med mullbärsilke, vilket resulterar i ett otroligt mjukt stickgarn som är fantastiskt att arbeta med. Dessutom är det både värmande och snällt mot miljön. 

Sockgarnet från Manos! Alegria kommer i en underbar blandning av superwash-behandlad merinoull och slitstark polyamid. Detta resulterar i ett fantastiskt mjukt garn med god formbarhet och skön känsla. Garnet är handfärgat och kommer i massor av vackra färgställningar.